Generel information

Hvad er SHIMANO STEPS?

Hvad er SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS er Shimanos elcykelsystem. STEPS er en forkortelse og står for SHIMANO Total Electric Power System. Shimano anvender sin store erfaring og succes inden for cykelkomponenter på at skabe sine førsteklasses elcykelsystemer. 

Fremstiller SHIMANO STEPS elcykler?
Nej, det gør Shimano ikke. Shimano producerer kun elcykelsystemer såvel som komplette fremdriftssystemer, som fungerer problemfrit sammen med vores systemer. Se lige her (INSERT LINK) for at opdage, hvilke cykelmærker i dit land er udstyret med SHIMANO STEPS.

Kan jeg købe et SHIMANO STEPS-system?
SHIMANO STEPS sælges kun forinstalleret på elcykler, der er bygget specielt med henblik på inkorporering af SHIMANO STEPS-teknologi. SHIMANO STEPS kan ikke købes særskilt for at installere det selv på en cykel. Hvis du har en elcykel med SHIMANO STEPS, og du skal bruge reservedele, bedes du kontakte din SHIMANO STEPS-forhandler. Din forhandler kan også sørge for, at en erfaren cykelmekaniker udskifter dem for dig. 

Hvor hurtigt cykler en elcykel, der er udstyret med SHIMANO STEPS?
Alle elcykler i EU yder trædeassistance op til 25 km/t, hvilket er en hastighedsbegrænsning i henhold til EU-lovgivning. Så længe elcyklens trædeassistance overholder denne begrænsning, anses den for at være en almindelig cykel. 

Installation

Kan jeg installere SHIMANO STEPS på en hvilken som helst cykel? 
Nej, det kan du ikke. SHIMANO STEPS fungerer kun på cykelstel, der er designet specielt til at fungere med dette system. Klik her for at se, hvilke cykelmærker, der fungerer med SHIMANO STEPS.

Kan jeg erstatte min cykels elcykelsystem med SHIMANO STEPS?
Hvis din nuværende elcykel ikke er udstyret med SHIMANO STEPS, kan du ikke erstatte din cykel med SHIMANO STEPS.

Mærker

Hvordan kan jeg finde cykler med SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS sælges kun forinstalleret på cykler. Tjek listen her for at se, hvilke cykelmærker i dit land tilbyder cykler med SHIMANO STEPS.

Hvor kan jeg købe cykler med SHIMANO STEPS?
Du kan købe en cykel med SHIMANO STEPS hos din foretrukne SHIMANO STEPS-forhandler. Du kan finde forhandlere her.

Prøvekørsel

Hvor kan jeg prøvekøre cykler med SHIMANO STEPS?
Hvis du vil prøvekøre en cykel med SHIMANO STEPS, kan du henvende dig til den lokale SHIMANO STEPS-forhandler eller gå til en af SHIMANO STEPS prøvekørselsevents i hele Europa.

Færdselsregler

Hvor må jeg cykle med min cykel med SHIMANO STEPS?
Du må cykle på cykler med SHIMANO STEPS overalt i landet, hvor man må cykle med en almindelig cykel.  

Skal jeg have kørekørt for at cykle på min elcykel eller skal den registreres?
Elcykler med SHIMANO STEPS kræver hverken et kørekort eller registrering.

Garanti

Hvilken garanti ydes der på SHIMANO STEPS?
Der ydes to års garanti på SHIMANO STEPS.  

Vandtæt

Er SHIMANO STEPS-systemet vandtæt?
Ja, SHIMANO STEPS-systemet er vandtæt ved brug under normale kørselsforhold, herunder kraftig regn. Brug ikke en højtryksrenser til at rengøre din cykel.

Tilpasning

Kan jeg tune SHIMANO STEPS for at øge trædeassistancens hastighedsbegrænsning?
På grund af de strenge regler vedrørende elcykler, er det hverken tilladt eller anbefalet at ændre hastigheden af din elcykel med SHIMANO STEPS. Reglerne er fastsat for at undgå farlige situationer.

Di2 gearskifte

Hvad er Di2 gearskifte?
Di2 er Shimanos elektroniske gearskiftesystem. Fordelen ved Di2 er hurtigere og jævnere gearskift med minimal anstrengelse. Når Di2 er installeret på en city-/komfort-elcykel med SHIMANO STEPS, kan du også udnytte de automatiske gearskiftefunktioner.

Hvordan kan jeg opgradere min elcykel med SHIMANO STEPS til Di2 gearskifte?
Du skal kontakte din SHIMANO STEPS-forhandler for denne opgradering. Forhandlerens cykelmekaniker skal justere dit systems oprindelige indstillinger, så det kan fungere optimalt med Di2.