Yleistietoa

Mikä on SHIMANO STEPS

Mikä on SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS on Shimanon sähköpyöräjärjestelmä. STEPS tulee sanoista SHIMANO Total Electric Power System. Shimano hyödyntää laajaa kokemustaan ja menestystään polkupyörien osien valmistuksessa ensiluokkaisten sähköpyöräjärjestelmien luomiseen. 

Valmistaako SHIMANO STEPS sähköpyöriä?
Shimano ei valmista sähköpyöriä. Me valmistamme vain sähköpyörä- sekä voimansiirtojärjestelmiä, jotka toimivat saumattomasti järjestelmiemme kanssa. Tämän linkin kautta pääset näkemään, missä asuinmaassasi myytävissä pyörämerkeissä on SHIMANO STEPS.

Voinko ostaa SHIMANO STEPS -järjestelmän?
SHIMANO STEPS myydään vain valmiiksi asennettuna pyöriin, jotka on valmistettu varta varten SHIMANO STEPS -teknologian sisällyttämistä varten. SHIMANO STEPS -järjestelmää ei voi ostaa erikseen ja asentaa itse. Jos sinulla on SHIMANO STEPS -sähköpyörä ja tarvitset varaosia, käy SHIMANO STEPS -jälleenmyyjän sivulla. Jälleenmyyjän kautta voit myös saada kokeneen asentajan, joka asentaa varaosat puolestasi. 

Kuinka nopeasti SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettu sähköpyörä kulkee?
Kaikkien EU:ssa käytettävien sähköpyörien nopeus on enintään 25 km/t. Tämä on EU:n asettama nopeusrajoitus. Niin kauan kuin sähköpyörän teho ei ylitä tätä rajaa, sitä pidetään tavallisena pyöränä. 

Asennus

Voinko asentaa SHIMANO STEPSin mihin tahansa pyörään? 
Et. SHIMANO STEPS sopii vain runkoihin, jotka pyörien valmistaja on suunnitellut erityisesti käytettäväksi tämän järjestelmän kanssa. Jos haluat nähdä, mitkä pyörämerkit toimivat SHIMANO STEPSin kanssa, napsauta tätä linkkiä.

Voinko vaihtaa pyöräni sähköpyöräjärjestelmän SHIMANO STEPSiin?
Jos pyörässäsi ei ole SHIMANO STEPSiä, tämä ei ole mahdollista.

Tuotemerkit

Kuinka löydän pyörät, joissa on SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS myydään vain valmiiksi asennettuna. Kun haluat tietää, mitkä pyörämerkit asuinmaassasi myyvät SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettuja pyöriä, tutustu listaan tästä.

Mistä voi ostaa SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettuja pyöriä?
Voit ostaa SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustetun pyörän haluamaltasi SHIMANO STEPS -jälleenmyyjältä. Löydät jälleenmyyjät tästä.

Testiajo

Missä voi testata SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettuja pyöriä?
Jos haluat kokeilla SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettua pyörää, voit mennä paikalliseen SHIMANO STEPS -järjestelmiä myyvään liikkeeseen tai johonkin SHIMANO STEPS -testitapahtumaan, joita järjestetään eri puolilla Eurooppaa.

Liikennesäännöt

Missä voin pyöräillä SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustetulla pyörällä?
Voit pyöräillä SHIMANO STEOS -pyörällä kaikilla alueilla, joissa voit ajaa tavallisellakin pyörällä.  

Tarvitaanko sähköpyörällä ajamiseen ajokortti tai pitääkö se rekisteröidä?
SHIMANO STEPS -sähköpyörällä ajamiseen ei tarvita ajokorttia eikä sitä tarvitse rekisteröidä.

Takuu

Minkälainen on SHIMANO STEPS -takuu?
SHIMANO STEPS -järjestelmällä on kahden vuoden takuu.

Vedenpitävä

Onko SHIMANO STEPS -järjestelmä vedenpitävä?
Kyllä, SHIMANO STEPS on vedenpitävä normaaleissa ajo-olosuhteissa, myös kovassa sateessa. Älä käytä pyörän puhdistamiseen painepesuria.

Kustomointi

Voinko kustomoida SHIMANO STEPSin, jotta sähköavustus tuottaisi nopeusrajoitusta suuremman nopeuden?
Sähköpyöriä koskevien tiukkojen sääntöjen vuoksi ei ole mahdollista eikä suositeltavaa muuttaa SHIMANO STEPS -sähköpyörän nopeutta. Säännöt on laadittu vaarallisten tilanteiden välttämiseksi.

Di2-vaihtaminen

Mitä Di2-vaihtaminen tarkoittaa?
Di2 on Shimanon sähköinen vaihdejärjestelmä. Di2-vaihteeet mahdollistava nopeamman ja sujuvamman vaihtamisen vähemmällä vaivalla. Kun ne on asennettu SHIMANO STEPS -järjestelmällä varustettuun City- tai Comfort-sähköpyörään, hyödyt myös automaattisesta vaihtamisesta.  

Kuinka päivitän SHIMANO STEPS -sähköpyörän Di2-vaihtamiseen?
Sinun pitää ottaa yhteyttä SHIMANO STEPS -jälleenmyyjään, joka auttaa sinua asiassa. Jälleenmyyjän valtuutetun asentajan pitää muuttaa järjestelmän alkuperäisiä asetuksia, jotta se toimisi saumattomasti Di2-vaihteiden kanssa.