EP8 - Kenmerken

Meer vermogen + volledige controle = geen excuses

Bedwing vol vertrouwen de steilste hellingen en zwaarste trails met een groter maximaal koppel van 85 Nm. Rijd omhoog met je ogen strak gefocust op de top. Stort je vol zekerheid in de afdaling. Geniet van de rit. We weten dat kracht zinloos is zonder controle. EP8 levert soepel, direct vermogen om te zorgen dat je altijd de volledige controle hebt terwijl je een natuurlijk rijgevoel ervaart.

 

Soepeler trappen

Wij vinden dat elke fietser tijdens het rijden een gevoel van volledige controle moet hebben. Die overtuiging, gecombineerd met onze 'rider-first'-ontwerpbenadering, heeft ervoor gezorgd dat we de lat opnieuw hoger hebben gelegd en de luchtweerstand met nog eens 36% hebben verlaagd. Een verbeterd koppelingsmechanisme zorgt voor een betere rijrespons, waardoor de motoruitschakeling bij snelheden boven 25 km/h soepeler verloopt. EP8 laat je soepeler trappen zonder verrassingen.

 

Lichter

Voor optimale off-road-prestaties wil je een lichte, behendige en wendbare fiets. Met een gewicht van 2,6 kg is de EP8 300 gram lichter dan voorgaande aandrijfeenheden. Dit is echt een van de lichtste aandrijfeenheden die er te krijgen is, met een superieur vermogen voor zijn gewicht.

Compact & Krachtig

Laat je niet misleiden door het formaat of uiterlijk. Deze gestroomlijnde, ranke en slanke aandrijfeenheid herbergt genoeg kracht om je naar de top van je volgende epische afdaling te brengen. De compactere, beter geïntegreerde aandrijfeenheid vergroot tevens de grondspeling, voor als de trail technisch wordt.

Stiller

Ondanks zijn grote vermogen maakt de EP8 weinig geluid, zodat je ongehinderd kunt genieten van de natuurlijke trailgeluiden.

 

Goede zorg voor je fiets

Zo zeker als het is dat wielen draaien, zo zeker is het dat je fiets af en toe een onderhoudsbeurt nodig heeft. Meer kilometers aan rijplezier op je fiets met EP8 betekent dat slijtende onderdelen moeten worden vervangen. Of je nu op je plaatselijke trails fietst of onbekend terrein in Europa verkent, er is altijd wel een Shimano Service Center of Shimano-partner in de buurt om te helpen voor je fiets te zorgen.

 

Bestand tegen de hitte

Dankzij slimme warmtegeleidende magnesiummaterialen en een volledig nieuw ontworpen motorbehuizing biedt de EP8 het hoofd aan opwarming tijdens het klimmen, zodat jij langer profiteert van een maximaal koppel. Een groter gegoten oppervlak helpt bovendien de warmte-uitwisseling te verbeteren.

 

Grotere accucapaciteit

We zijn er trots op dat onze accu's erom bekend staan dat je er langer en verder mee kunt fietsen op de trails. We hebben onze accucollectie uitgebreid met een interne en externe accu van 630 Wh voor een nog grotere capaciteit en nog langere ritten. Na 1000 volledige laadcycli hebben de accu's van de EP8 nog altijd 60% van hun maximale capaciteit, zodat jij steeds weer zo lang mogelijk van de trail kunt genieten. Ze kunnen zelfs langer meegaan dan je fiets, afhankelijk van hoe vaak en intensief je die gebruikt. Dit betekent dat je tijdens de langste dagen rondjes kunt blijven rijden op je favoriete singletrack terwijl je je concentreert op de volgende bocht, en niet op het accupeil.