Algemene informatie

Wat is SHIMANO STEPS

Wat is SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS is het systeem voor elektrische fietsen van Shimano. STEPS staat voor: SHIMANO Total Electric Power System. Shimano maakt hoogwaardige e-bikesystemen op basis van uitgebreide ervaring en succesvolle fietscomponenten. 

Maakt SHIMANO STEPS zelf e-bikes?
Nee. Shimano maakt zelf geen e-bikes. We produceren alleen de e-bikesystemen en complete aandrijvingen die naadloos samenwerken met onze systemen. Kijk hier om te zien welke fietsmerken in jouw land zijn uitgerust met SHIMANO STEPS.

Kan ik een los SHIMANO STEPS systeem kopen?
SHIMANO STEPS wordt alleen ge├»nstalleerd verkocht op fietsen die speciaal zijn gebouwd voor de SHIMANO STEPS technologie. Het is niet mogelijk SHIMANO STEPS los te kopen en zelf te monteren. Heb je een e-bike met SHIMANO STEPS en heb je onderdelen nodig, ga dan naar een SHIMANO STEPS dealer. Jouw dealer kan ook zorgen voor een ervaren monteur om de onderdelen te vervangen. 

Hoe hard gaat een e-bike met SHIMANO STEPS?
Alle e-bikes in de EU bieden trapondersteuning tot maximaal 25 km/uur. Deze snelheid is bepaald door Europese regelgeving. Een e-bike die onder deze snelheidslimiet blijft, wordt beschouwd als een gewone fiets. 

Installatie

Kan ik SHIMANO STEPS op mijn fiets monteren? 
Nee. SHIMANO STEPS kan alleen op frames die door de fietsfabrikant speciaal zijn ontworpen om samen te werken met dit systeem. Kijk hier als je wilt weten welke fietsmerken samenwerken met SHIMANO STEPS.

Kan ik het e-bikesysteem op mijn fiets vervangen door SHIMANO STEPS?
Als je huidige e-bike een ander systeem heeft dan SHIMANO STEPS, kan je dat systeem niet vervangen.

Merken

Hoe vind ik fietsen met SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS wordt alleen geïnstalleerd op fietsen verkocht. Wil je weten welke fietsmerken in jouw land zijn uitgerust met SHIMANO STEPS? Kijk dan op deze lijst.

Waar koop ik een fiets met SHIMANO STEPS?
Je kunt een fiets met SHIMANO STEPS kopen bij jouw favoriete SHIMANO STEPS dealer. Vind hier een dealer.

Proefrit

Waar kan ik een fiets met SHIMANO STEPS uitproberen?
Als je een fiets met SHIMANO STEPS wilt uitproberen, ga dan naar je eigen SHIMANO STEPS dealer of naar een van de SHIMANO STEPS test events die door heel Europa worden georganiseerd.

Verkeersregels

Waar mag ik rijden met mijn fiets met SHIMANO STEPS?
Met je fiets met SHIMANO STEPS mag je overal fietsen waar een gewone fiets ook mag rijden.

Heb ik een rijbewijs of registratie nodig voor een e-bike?
Voor een fiets met SHIMANO STEPS heb je geen rijbewijs of registratie nodig.

Garantie

Hoelang is de garantie op SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS heeft een garantieperiode van twee jaar.  

Waterbestendig

Is het SHIMANO STEPS systeem bestand tegen water?
Ja, het SHIMANO STEPS systeem is waterbestendig bij gebruik in normale weersomstandigheden, ook bij zware regen. Gebruik geen hogedrukreiniger om je fiets schoon te maken.

Persoonlijke voorkeuren

Kan ik mijn SHIMANO STEPS zelf opvoeren en de limiet op de trapondersteuning verhogen?
Vanwege de strenge regelgeving voor elektrische fietsen is het niet toegestaan of aanbevolen om de snelheid van je SHIMANO STEPS e-bike te veranderen. Deze regels zijn ingevoerd om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Schakelen met Di2

Wat is schakelen met Di2?
Di2 is het elektronisch schakelsysteem van Shimano. Het voordeel van Di2 is dat je sneller, soepeler en moeiteloos schakelt. Indien gemonteerd op een city/comfort e-bike met SHIMANO STEPS, profiteer je bovendien van automatisch schakelen.  

Hoe kan ik mijn e-bike met SHIMANO STEPS upgraden naar Di2?
Dit kun je overleggen met je SHIMANO STEPS dealer. Gekwalificeerde monteurs moeten de instellingen van het oorspronkelijke systeem op jouw fiets aanpassen zodat het naadloos samenwerkt met Di2.