EP8s egenskaper

Mer kraft + total kontroll = null unnskyldninger

Kast deg ut i de bratteste stigningene og tøffeste stiene med full selvtillit takket være økt maksimalt dreiemoment på 85 Nm. Gyv løs på stigningen med blikket rettet mot toppen. Kast deg utfor bakkene med trygghet. Nyt sykkelturen. Vi vet at kraft ikke er noe å trakte etter uten kontroll. EP8 gir deg smidig, direkte kraft som sørger for at du alltid har full kontroll og får en naturlig sykkelopplevelse.

 

Jevnere pedalgang

Vi mener at alle syklister skal ha full kontroll på sykkelsetet. Når vi i tillegg alltid setter syklisten først under designfasen, har vi kunnet legge lista enda høyere og redusert luftmotstanden med ytterligere 36 %. Og en forbedret clutchmekanisme betyr en mer responsiv sykkel, med en jevnere utkobling når hastigheten overskrider 25 km/t. Med EP8 kan du tråkke på smidig og uten overraskelser.

 

Lettere

For optimal ytelse i terrenget trenger du en lett, smidig og hendig sykkel. Med sine 2,6 kg veier EP8 300 gram mindre enn forgjengerne av drivenheter. Det er uten tvil en av de letteste drivenhetene på markedet, og den er klassens beste på kraft i forhold til vekten.

Kompakt og kraftig

Ikke la deg lure av størrelsen eller utseendet. Denne elegante, smale og nette drivenheten har nok kraft til at du kommer deg til toppen av den neste episke stigningen. En mer kompakt, integrert drivenhet betyr også økt klaring til underlaget når stien blir teknisk.

 

Mer stillegående

Til tross for kraften avgir EP8 så lite støy at du kan nyte skogens ro uten forstyrrelser.

 

Ta vare på sykkelen

Like sikkert som at hjulene går rundt, er det også at sykkelen trenger litt stell fra tid til annen. Etter hvert som du tilbakelegger flere og flere mil på din EP8-utstyrte sykkel, melder også behovet seg for å skifte ut noen deler. Men uansett om du holder deg på lokale stier eller begir deg ut i ukjente områder rundt i Europa, er du aldri langt unna et Shimano-servicesenter eller en Shimano-partner som er klar til å gi sykkelen din litt omsorg.

 

Takle varmen

Takket være smarte materialer av varmeledende magnesium og et fullstendig redesignet motorhus takler EP8 den økte temperaturen når du klatrer opp de bratteste stigningene, slik at du kan kjøre lenger på maksimalt dreiemoment. En annen grunn til dette er den større påstøpte overflaten som gir økt varmeveksling.

Økt batterikapasitet

Vi er stolte av at du med batteriene våre kan være lenger ute på stien og tilbakelegge flere kilometer. Vi har utvidet vårt utvalg av batterier med innvendige og utvendige batterier på 630 Wh – mer kapasitet for lengre turer. Selv etter 1000 fullstendige ladesykluser har batteriene i EP8 fremdeles 60 % av makskapasiteten, noe som betyr at du har utallige turer ut i terrenget foran deg. Det kan faktisk fort hende de varer lenger enn sykkelen, litt avhengig av hvor ofte og hvor hardt du sykler. Dermed kan du tilbringe lange dager på favorittstiene dine og fokusere på den neste svingen snarere enn batteriindikatoren.