Generell informasjon

Hva er SHIMANO STEPS

Hva er SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS er Shimanos elsykkelsystem. STEPS står for SHIMANO Total Electric Power System. Shimano bruker sin allsidige erfaring og store suksess fra sykkelmarkedet til å skape sine elsykkelssystemer. 

Lager SHIMANO STEPS elsykler?
Shimano lager ikke elsykler. Vi produserer kun elsykkelsystemene, i tillegg til komplette drivverk som fungerer sømløst med systemene våre. Ta en titt her for å finne ut hvilke sykkelmerker som benytter seg av SHIMANO STEPS i landet der du befinner deg.

Kan jeg kjøpe et SHIMANO STEPS-system?
SHIMANO STEPS selges kun ferdig installert på sykler som er spesialbygde for å brukes sammen med SHIMANO STEPS-teknologien. SHIMANO STEPS kan ikke kjøpes separat for selvinstallasjon. Hvis du eier en SHIMANO STEPS elsykkel, og du trenger reservedeler, avlegg da et besøk hos SHIMANO STEPS-forhandleren din. Forhandleren din kan også sørge for at delene byttes av en erfaren mekaniker.

Hvor fort går en elsykkel som er utstyrt med SHIMANO STEPS?
Alle elsyklene i EU gir støtte opp til 25 km/t, denne fartsgrensen er nedfelt i EU-lovverket. Så lenge elsykkelens hastighet holder seg under denne grensen, regnes den som en vanlig sykkel. 

Installasjon

Kan jeg installere SHIMANO STEPS på alle slags sykler?
Nei. SHIMANO STEPS fungerer kun på rammer som er spesialdesignet av sykkelprodusenten for å fungere sammen med dette systemet. For å se hvilke sykkelmerker som samarbeider med SHIMANO STEPS kan du se her.

Kan jeg skifte ut elsykkelsystemet i sykkelen min med SHIMANO STEPS?
Hvis ikke din nåværende elsykkel er utstyrt med SHIMANO STEPS er ikke dette mulig.

Merker

Hvordan finne sykler med SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS selges kun ferdig installert på sykler. For å finne ut mer om hvilke sykkelmerker som tilbyr sykler med SHIMANO STEPS i landet der du befinner deg kan du se denne listen.

Hvor kan jeg kjøpe sykler utstyrt med SHIMANO STEPS?
Du kan kjøpe en sykkel med SHIMANO STEPS hos din SHIMANO STEPS-forhandler. Finn forhandlere her.

Testturer

Hvor kan jeg teste sykler utstyrt med SHIMANO STEPS?
Hvis du ønsker å prøve en sykkel som er utstyrt med SHIMANO STEPS, kan du stikke innom din lokale SHIMANO STEPS-forhandler eller besøke en av SHIMANO STEPS-testarrangementene rundt omkring i Europa.

Regler på veien

Hvor kan jeg sykle på sykkelen min med SHIMANO STEPS?
Du kan sykle på sykkelen din som er utstyrt med SHIMANO STEPS over alt der du kan sykle med en vanlig sykkel.  

Krever elsykkelen min førerkort eller må den registreres?
SHIMANO STEPS elsykler krever hverken førerkort eller registrering. 

Garanti

Hva er SHIMANO STEPS-garantien?
SHIMANO STEPS gir to års garanti.  

Vanntetthet

Er SHIMANO STEPS-systemet vanntett?
Ja, SHIMANO STEPS-systemet er vanntett for bruk under vanlige sykkelforhold, inkludert kraftig regn. Vennligst ikke bruk høyttrykkspyler til å vaske sykkelen din.

Spesialtilpasning

Kan jeg trimme min SHIMANO STEPS for å øke kraftassistentfartsgrensen?
På grunn av de strenge reglene som regulerer bruken av elsykler er det hverken tillatt eller anbefalt å endre hastigheten på din SHIMANO STEPS elsykkel. Dette regelverket finnes for å unngå farlige situasjoner.

Di2-giring

Hva er Di2-giring?
Di2 er Shimanos elektroniske giringssystem. Fordelen med Di2 er raskere og jevnere giring med minimale anstrengelser. Når det er installert på en city/comfort-sykkel som er utstyrt med SHIMANO STEPS drar du også nytte av autogiringsfunksjoner.

Hvordan oppgraderer jeg min SHIMANO STEPS elsykkel til Di2-giring?
Du må snakke med din SHIMANO STEPS-forhandler for å gjøre dette. Deres kvalifiserte mekaniker vil justere originalinnstillingene i systemet ditt så det fungerer sømløst med Di2.