EP8-funktioner

Mer kraft + Full kontroll = Inga ursäkter

Utmana de brantaste backarna och tuffaste cykelspåren med gott självförtroende tack vare ökat maximalt vridmoment på 85 Nm. Ta dig an klättringen med blicken fast fokuserad på toppen. Rulla ner för backarna med säkerhet. Njut av färden. Vi vet att kraft inte betyder något utan kontroll. Med EP8 får du jämn och direkt kraft, så att du alltid har full kontroll, samtidigt som du upplever den naturliga cykelkänslan.

 

Lättare att trampa

Vi anser att alla cyklister bör ha full kontroll från sadeln. Den åsikten, i kombination med vårt designsätt som prioriterar cyklisten, betyder att vi har höjt ribban ännu en gång för att minska motståndet med ytterligare 36 %. Den förbättrade växelmekanismen leder till en mer responsiv färd, vilket ger en mjukare övergång när du kommer upp i över 25 km/h. EP8 gör det lätt att trampa och medför inga överraskningar.

 

Lättare

När det gäller optimala prestanda i terräng vill man ha en cykel som tar sig fram lätt, smidigt och kvickt. EP8 väger 2,6 kg, vilket är 300 gram mindre än tidigare drivenheter. Det är verkligen en av de lättaste drivenheterna på marknaden och ger bäst styrka i sin klass för sin vikt.

Kompakt och kraftfull

Låt dig inte luras av storleken eller utseendet. Den här slanka och eleganta drivenheten har tillräckligt med kraft för att få dig till toppen på nästa bergsrunda. En mer kompakt och integrerad drivenhet ger dig även mer markfrigång för cykling på tekniska stigar.

 

Tystare

Trots dess styrka låter EP8 väldigt lite. Därför kan du fortfarande njuta av det naturliga ljudet från stigen, utan störningar.

Vi tar hand om din cykel

Lika säkert som att hjulen snurrar måste din cykel då och då finjusteras. Många mil och många trevliga cykelfärder betyder att din EP8-utrustade cykels utslitna delar behöver bytas ut. Oavsett om du cyklar i lokala spår eller ger dig ut på outforskade områden runtom i Europa är du aldrig särskilt långt bort från ett Shimano Service Center eller partner som hjälper dig att underhålla cykeln.

Hantera värmen

Tack vare smart värmeledande magnesiummaterial och ett helt nydesignat motorhölje kan EP8 hantera de stigande temperaturerna uppför sluttningar, så att du får maximalt vridmoment under längre tid. Detta understöds ytterligare av ett större ingjutet ytområde för att förbättra värmeöverföringen.

 

Bättre batterikapacitet

Vi kan med stolthet säga att våra batterier är kända för att hålla dig på spåret och vägarna längre. Vi har utökat vårt batterisortiment med interna och externa 630 Wh-batterier för att ge ännu mer kapacitet och längre färder. Efter 1 000 fulla laddningscykler kommer batterierna som driver EP8 fortfarande att ha 60 % av sin maxkapacitet, så att du kan maximera tiden i spåret om och om igen. De håller till och med längre än cykeln beroende på hur ofta och hårt du cyklar. Det betyder att du kan köra på dina favoritcykelstigar under långa dagar och fokusera på nästa hårnålskurva, och inte batteriindikatorn.