Allmänna upplysningar

Vad är SHIMANO STEPS

Vad är SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS är Shimanos elcykelsystem. STEPS står för SHIMANO Total Electric Power System. Shimano använder sin långa erfarenhet och stora framgång med cykelkomponenter för att skapa sina förstklassiga elcykelsystem. 

Gör SHIMANO STEPS elcyklar?
Shimano gör inte elcyklar. Vi producerar bara elcykelsystemen och kompletta drivlinor som fungerar fläckfritt med våra system. Titta här för att se vilka cykelmärken i ditt land som integrerar SHIMANO STEPS.

Kan jag köpa ett SHIMANO STEPS-system?
SHIMANO STEPS säljs bara förinstallerat på cyklar som är byggda särskilt för att integrera SHIMANO STEPS-teknik. SHIMANO STEPS kan inte köpas separat för egen installation. Om du äger en SHIMANO STEPS-elcykel och behöver reservdelar, besök din SHIMANO STEPS-återförsäljare. Din återförsäljare kan också se till att en erfaren mekaniker byter ut delarna åt dig. 

Hur snabbt kan en elcykel med SHIMANO STEPS-utrustning åka?
Alla elcyklar i EU stöder upp till 25 km/h, vilket är hastighetsgränsen enligt EU-lag. Så länge elcykeln håller sig till den gränsen räknas den som en vanlig cykel.

Installation

Kan jag installera SHIMANO STEPS på vilken cykel som helst? 
Nej. SHIMANO STEPS fungerar bara på ramar som tillverkaren specifikt har utformat för att fungera med det här systemet. För att se vilka cykelmärken som fungerar med SHIMANO STEPS, titta här.

Kan jag byta ut min cykels elcykelsystem mot SHIMANO STEPS?
Om din nuvarande elcykel inte är utrustad med SHIMANO STEPS kan du inte göra det bytet.

Varumärken

Hur hittar jag cyklar med SHIMANO STEPS?
SHIMANO STEPS säljs bara förinstallerat på cyklar. För att ta reda på vilka cykelmärken i ditt land som erbjuder cyklar med SHIMANO STEPS-utrustning, ta en titt på listan här.

Var kan jag köpa cyklar med SHIMANO STEPS-utrustning?
Du kan köpa en cykel med SHIMANO STEPS-utrustning hos valfri SHIMANO STEPS-återförsäljare. Hitta återförsäljare här.

Provturer

Var kan jag prova cyklar med SHIMANO STEPS-utrustning? 
Om du vill prova en cykel med SHIMANO STEPS-utrustning kan du besöka din närmaste SHIMANO STEPS-återförsäljare eller åka till något av de testevenemang som SHIMANO STEPS arrangerar över hela Europa.

Vägregler

Var kan jag använda min cykel med SHIMANO STEPS-utrustning?
Du kan använda en cykel med SHIMANO STEPS på vägar och cykelbanor, precis som en vanlig cykel. Vill du använda en SHIMANO STEPS-utrustad cykel på stigar, leder eller i terräng behöver du tillåtelse av den som äger marken, eftersom Allemansrätten inte inkluderar motoriserade fordon.

Behöver jag körkort eller registrering för min elcykel?
SHIMANO STEPS-elcyklar kräver varken körkort eller registrering. 

Garanti

Vad har SHIMANO STEPS för garanti?
SHIMANO STEPS har en garantiperiod på två år.  

Vattentät

Är SHIMANO STEPS-systemet vattentätt?
Ja, SHIMANO STEPS-systemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel.

Anpassningsbarhet

Kan jag trimma mitt SHIMANO STEPS för att öka hastighetsgränsen?
På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel. Reglerna är till för att undvika farliga situationer.

Di2-växling

Vad är Di2-växling?
Di2 är Shimanos elektroniska växlingssystem. Fördelen med Di2 är snabbare och smidigare växling med minimal ansträngning. När du använder en stads-elcykel med SHIMANO STEPS-utrustning kan du också använda automatiska växlingsfunktioner.  

Hur uppgraderar jag min SHIMANO STEPS-elcykel till Di2-växling?
Du måste konsultera din SHIMANO STEPS-återförsäljare för att göra detta. Deras kvalificerade mekaniker måste justera ditt systems originalinställningar för att få det att fungera fläckfritt med Di2.